La Antigua 2
Beetje inspiratieloos voor een titel, en heb weinig tijd dus vandaar!
Even kijken waar ik maandag ook alweer was gebleven, haha.
De walking tour van maandagmiddag. Die is uiteindelijk niet doorgegaan omdat het toen we net buiten stonden begon te regenen. En niet zo'n beetje.. Echt heel apart, in Nederland begint het meestal met een paar drupjes en gaat het steeds harder, nu was het echt net alsof er enorm snel een gordijn werd dichtgetrokken van water. Echt van niks naar een waterval in 2 seconden. Die tour hebben we binnen maar afgemaakt aan de hand van een plattegrond en een hoop vragen. Ik kan vrijdag beginnen met het vrijwilligerswerk, omdat ik eerst verplicht een rondleiding moet doen door het ziekenhuis waar ik waarschijnlijk ga werken en die is donderdagmiddag. Ik heb ervoor gekozen om te beginnen in het ziekenhuis (Hermano Pedro), waar veel mensen/kinderen zijn met een lichamelijke beperking. Mocht ik na de rondleiding zoiets hebben van nee dit is het toch niet, of mocht mijn hulp bij het kinderdagverblijf harder nodig zijn, dan ga ik vrijdag alsnog daar beginnen.
De mensen hier (talenschool)zijn echt heel behulpzaam, ze doen alles wat je vraagt. Zo wilde ik gisteren bv. even skypen met papa en mama, maar omdat deze pc nogal bejaard is lukte het niet echt met de kabeltjes van de koptelefoon enz., en er is ook geen webcam. Komt er een leraar langs die ziet dat het niet echt lukt, drukt me zijn Iphone in de hand, start skype voor me op, sluit de oortelefoon aan en loopt zo weg. Prachtig toch? Beetje vertrouwen.
Samen met een meisje uit Canada die middag naar de supermarkt geweest om koekjes enz voor mee naar school te kopen, en naar de markt om gewoon even te kijken. Echt prachtig daar, al die kleuren, geuren, mensen. Gesuikerde gebakken banaan gegeten op aanraden van Jena (meisje dat mee was), heel lekker. Daarna thuis mnhuiswerk gemaakt (moet helaas ook), gegeten en lekker op bed.
De nacht van maandag op dinsdag werd ik een paar keer wakker van muziek en vuurwerk die de hele nacht doorgingen. Ik snapte er niks van, helemaal niet toen het om 6 uur 's ochtends ophield. Blijkt dat het elk jaar op 10 mei in Guatemala moederdag is, en dat deze dag in Guatemala een stuk uitbundiger wordt gevierd dan in Nederland. Een hoop moeders hoeven zelfs niet te werken op 10 mei. Na de Spaanse les en de lunch zijn Brianna (meisje bij mij in huis), Jena, David (Duitser) en ik teruggelopen naar school voor een excursie naar een Jade-museum/fabriek hier in Antigua. Superinteressant, werd ook veel verteld over de maya's en je kon zien hoe jade geslepen enz. werd. Daarna teruggelopen naar school voor een salsales. Erg veel lol gehad met de leraar, wel warm haha.
Na het avondeten zijn we met een groep naar Rainbow Cafe geweest, even wat gedronken en toen gaan slapen. Dit weekend gaan we met ongeveer dezelfde mensen naar Monterrico, een plaats aan de oceaan die bekend staat om zn vulkanische zwarte zandstranden. Ik ben benieuwd.
Nu naar huis voor de lunch (grootste maaltijd van de dag hier), en daarna terug naar school voor een excursie naar San Antonio, een Mayastadje hier in de buurt.
Ik zal proberen of ik zo wat foto's erop kan zetten. Heb nu elke dag een tussenuur (omdat ik 3 uur priveles krijg ipv 4 uur groepsles nog), dus nu nog elke dag even tijd voor de pc. Zal vanaf volgende week wel minder worden. Sorry als het af en toe een beetje kort of onduidelijk is!
En tot schrijfs :)
Liefs
Nou, je verveelt je in ieder geval niet! Klinkt allemaal erg leuk!! :D
Kus
super leuk om te lezen ! :) en volgens mij red je je prima daar. stiekem wordt ik zelf een beetje jaloers op je ! haha, ik wacht met smart op je volgende berichtje uit guatamala :)
Wauw, klinkt allemaal echt super! :D Ook gelijk kennis gemaakt met 't regenseizoen dus ;)
Klinkt goed allemaal.
Geniet ervan!
Hoi meid,
Wat een mooi verhaal volgens mij verveel jij je niet. Salsa les lijkt me ook erg leuk misschien kun je het ons ook leren......;)
Ben benieuwd naar de foto's van de zwarte zandstranden lijkt me heel apart.
xxx papa en mama
Leukleukleuk!!
Je vermaakt je wel, zo te lezen! Gelukkig =D
Ben benieuwd naar enige foto's!
XXX
heey meissie...
zo te zien vermaak je je prima en is het daar erg mooi..!!!!
xxxxxxxxxxxx
Hey Dianne,
fijn om te horen dat je toch wel een beetje je draai lijkt te vinden. Wat een luxe weer dat je prive les krijgt! Wordt het al wat makkelijker met het verstaan van de spaanse taal? Hier en daar een bekend woordje zeker.
Leuk ook dat je tripjes maakt om de omgeving een beetje te verkennen en prettig dat je niet alleen gaat ;-). Nou veel plezier de komende dagen. Ben alweer benieuwd naar je volgend avontuur!
liefs angela en harold
wat jammer van de rege :(
maar wast verder wel leuk;)
Hoi Dianne,
Wat schrijf je leuk over alles wat je doet. Klinkt allemaal erg mooi en interressant. Leuk dat je daar mensen hebt waar jehet goed mee kan vinden.
Groetjes Erik en Carina