Dianne in Guatemala

La Antigua, Guatemala

Allereerst; iedereen superbedankt voor alle lieve berichtjes, reacties, cadeautjes, enveloppen en die lieve geschreven stukjes in het boekje dat ik heb gekregen. Ze helpen me echt een heleboel.

De vlucht is goedgegaan, wel twee keerop het nippertje mn vliegtuig gehaald en in Miami door de douane er uit gepikt om te worden gefouilleerd, maar ik stond uiteindelijk gewoon om half 9 plaatselijke tijdin Guatemala City. Daar ben ik opgehaald en naar mn gastgezin gebracht. De moeder was nog wakker, ze was meteen erg aardig. Zaterdagnacht en zondag voelde ik me erg beroerd, steeds misselijk en overgeven en erg zwak. Vannacht goed geslapen en nu gaat het beter.

Mn kamertje is klein en oud en erg gehorig, maar alles is er en het huis zelf is gezellig. Mn 'gastmoeder' voelt erg goed aan wat ik wel en niet begrijp in het Spaans, dus het is echt een mengelmoesje van Spaans en Engels. Als zij praat begrijp ik haar goed, ook in het Spaans, met haar zoon en dochter (Martin en Daniela) heb ik iets meer moeite. Ze spreken snel en in een eigen soort Spaans, ik maak er niet heel veel van haha.

Heb zonet mn eerste les Spaans gehad, straks nog een uur. Ik zou groepslessen krijgen, maar omdat er niemand start deze maandag op hetzelfde niveau als ik, krijg ik eerst priveles, totdat ik op eenzelfde niveau zit als een groep boven mij. De eerste les ging vrij moeizaam, mijn lerares sprak geen Engels en ik bijna geen Spaans, maar ik hoop dat dat snel verbetert! Vanmiddag heb ik dan nog een gesprek met degene hier die over het vrijwilligerswerk gaat, ik krijg te horen wanneer ik het best kan beginnen, waar het is en wat van me wordt verwacht. Ook is er vanmiddag een tour door de stad, een leraar van de school zal alle belangrijke plekken laten zien.

In mijn gastgezin is nog een studente, een Amerikaanse van 27. Zij is hier al iets langer, heeft haar eigen vriendengroep etc, maar wel heel handig want ze weet veel. Ze heeft me vanmorgen de weg naar school laten zien, hoop dat ik het terug kan vinden haha straks. Antigua en de talenschool zijn echt prachtig. Ik heb een paar foto's maar geen usbaansluiting, misschien later een keer.

Nogmaals bedankt voor alle lieve berichtjes :) doet me goed.

Liefs

Iwan

hoe is het daar lekker zonnig of koud en kun je ook een beetje praten met je gast familie en is prive les leuk groeten iwan

Gertjan

Hee wat een leuk stukje! Leuk om zo een beetje op de hoogte te blijven. Hopelijk bevalt het daar goed en zul je wat van het land zien :)

Hendrik

Hoi Dianne ik vind het leuk dat het beter met je gaat dan heb je ook meer zin ergens in .de eerste dagen heb je al gehad.en ben blij dat je een leuke gastouder hebt en maak maar veel foto,s we zien ze later wel GR

Peter

Moi,

Blij dat je een goede reis hebt gehad.
Graag zou ik in het Spaans iets voor je opschrijven maar mijn kennis van dee taal is nihil.
Veel succes en geniet ervan!

Alies

Hey!:D

Leuk dat je zo snel al iets hebt gepost op je blog! Ben blij dat de reis goed is gegaan. Was wel spannend zeker? Bij de douane in Miami? Naja, heb je je vast niet lang verveeld daar op het vliegveld ;-)
En na zo'n lange reis ook nog zwakjes zijn is wel erg vervelend, ben blij dat je je weer wat beter voelt. :)

Mucho pleziero daaro! :D
Dikke smok!

miranda aaron en Chayenna

hey djanneke :D

hier weer een berichtje (l)
mooi dat de reis goed verlopen, hahaha dr uitgepakt, tja jij hebt echt zn nederlandskoppie he ;) zullen ze wel ged8 hebbe die heeft drugs hahaha :p..
mooi om te horen dat je een leuk gezin hebt en mensen die lief voor je zijn.! ben ook erg benieuwd naar de foto;s en je bent er nog maar een dag hihi..

(K)(L)

liefs en dikke kus

Rick

Hee Dianne,

Ik hoop echt dat je een geweldige tijd hebt daar in Guatemala en ik hoop dat je met veel leuke verhalen terugkomt :D!

Marjolein

Fijn om nu al wat van je te horen!
Hoop dat je snel helemaal opknapt en ook de taal goed te pakken krijgt. En dat de rest ook leuk wordt natuurlijk!
Ik vind het nog steeds echt super dapper dat je de stap genomen hebt en ik wens je dan ook heel veel geluk en plezier!

Carlien

Olá Dianne,

Wat leuk om even de eerste belevenissen van je te lezen! Klinkt allemaal positief! Communicatie gaat vast heel snel goed komen nu je met je spaanse les flink bijgespijkerd wordt! Ben heel benieuwd hoe het vrijwillegerswerk je bevalt en met name de doelgroep. Vind het zo dapper dat je daar zo helemaal alleen op avontuur bent. Moest wel lachen dat je bij de douane bent aangehouden. Ze hebben vast gedacht zo'n jong meisje alleen dat moeten we even checken allemaal. Maar gelukkig alles goed afgelopen. We wensen je heel veel plezier!

Adiós y un buen momento. Bye, y espero leer de usted pronto!

Saludos desde Walter, Jelmer, Erik en Carlien.

Matthijs

Leuk om te lezen Dian, ik vind het zo tof wat je doet. Echt goed van je en ook goed vóór je. Je leert er veel van. Fijn om te lezen dat je het goed hebt ondanks taalproblemen.

Ik hoop dat je snel meer schrijft!

X

Laura

Dianne :D

Leuk dat je al zo snel iets laat weten, fijn om te horen dat je het nu al naar je zin hebt in dat gezin! Mooi dat de reis goed is gegaan & dat je je alweer veel beter voelt. Veel succes met de spaanse taal, komt vast heel snel goed! En ben benieuwd wat je van het vrijwilligerswerk vindt en hoe dat allemaal gaat :)

Liefs

Dorien

Hee meisje!!

Wat fijn dat je heelhuids en (vrijwel) zonder problemen bent aangekomen!
Gelukkig heb je een gezellig gastgezin en sta je er niet geheel alleen voor, maar kun je wel om hulp vragen! Je voordeel is, dat je wel een goede talenknobbel hebt, dus ik denk dat je achterstandje Spaans niet lang duurt! T gaat goed komen =D
Nou, ben benieuwd hoe je het vrijwilligerswerk gaat vinden en wat je precies allemaal moet doen etc.
Ik kijk uit naar je volgende blog!
Ben echt supertrots op je!

Dikke kus!

Ryanne

Heee Dianne!!

Wat leuk om dit te lezen. Fijn dat de reis zo goed is gegaan!
Heel veel succes daar en veel plezier!

Ryanne